M'agrada la coherència d'ERC que l'ha fet possible. Si durant la darrera fase de l'aprovació de l'estatut vaig estar especialment crític amb els canvis d'opinió que la formació independentista es va anar instal·lant fins a culminar en la consulta a les bases, que els varen rectificar la plana, ara seria del tot incongruent criticar-los pel contrari. Finalment tripartit.

La gent que vota ERC, molta d'ella que varen afegir-se al projecte en les eleccions del 2003, provenen de l'entorn més progressista de CiU, de CDC i per tant l'afinitat amb aquesta coalició és alta. Recordem que en aquestes eleccions, ERC va passar a ser la 3ª força política, quasi bé doblant el nombre d'escons i de vots.

Aquests dies, qualsevol que s'hagi donat un tomb per la web d'ERC o per qualsevol de les bitàcoles dels seus dirigents, haurà pogut copsar quin era el desig de la majoria de comentaris que s'han anat deixant, i de cap manera passava per a la reedició del tripartit i molt més, i ho remarco especialment, per a fer a en Montilla president.

Això te un risc evident, també el tenien aquestes eleccions que ERC va provocar amb el trencament del govern de Maragall, i és que, tal i com va passar a les files de CiU ara fa 4 anys, els votants vegin que els polítics només fan servir el seu recolzament per situar-se a nivell personal, en el que en castellà és diu “poltrona” i a mínim que les coses no vagin be, això té un cost electoral terrible.

Pel que fa a CiU, s'hauria d'aprendre que, de la mateixa manera que ERC pot pactar amb el PSC fent president de Catalunya a algú que ni tan sols parla bé el català, que el pactes amb qualsevol força política, inclòs el PPc, no s'ha de demonitzar, (CDC va en coalició amb UdC que son de la mateixa línia ideològica), solament puntualitzar els gestos que aquesta formació hauria de fer tan a nivell de Catalunya com a través dels seus dirigents a Espanya i ja està.

La fugida endavant de la coalició, amb l'anada al notari, va fer molt de mal. En l'anàlisi de tot plegat i durant 4 anys (jo pronostico que molts menys) en l'oposició, temps n'hi haurà per analitzar el que s'ha fet malament i rectificar.

Technorati