El cas de maltractaments de la nena de 5 anys, que recentment s'ha conegut a Barcelona, ens indica bén a les clares, que alguna cosa no funciona.


I no ja des d'un punt de vista institucional, totalment injustificable, (com és possible que, en plena era d'internet, un jutjat tardi a remetre la carta que habria salvat a la nena de la brutal pallissa, 18 dies !), si no des del punt de vista, cultural, educatiu .....


Mentre recentment s'ha estat discutint l'eficiència o no del nostre sistema educatiu, sorprén pensar, com una persona adulta, pot copejar fins a produir danys irreparables o la mort, a una neneta de 5 anys, a Alba.


La recent notícia de la encarcelació de la mare de la nena, per part del jutge, és una bona notí­cia i la retirada de la seva custòdia, també. Qui no ha estat capaç de prevenir i evitar l'ocorregut, no es mereix altra cosa. Peró, és l'única culpable?, en el fons subjeu la impossibilitat de compaginar unes jornades laborals de 10 o 12 hores amb una vida familiar, mínimament normalitzada.


Possiblement i per dur que sembli el que vaig a dir, el d'Alba, ens podria haver succeït a tots, ja que ÉS LA SOCIETAT la que està malalta. Hi haurà algú que atine a posar-li remei?