Cartell presentació de la candidatura a la Presidència de la Generalitat - eleccions 1 Novembre 2006La irrupció en l'escena catalana de un partit creat com l'evolució llógica de la Plataforma Ciutadans de Catalunya (Partit de la Ciutadania) creada anys enrere per 'reconeguts intel·lectuals' de Catalunya i que ve a contradir una cosa que jo sempre havia vist com a poc probable, que fossin oferta política en les properes eleccions del 1 de Novembre, haig de reconeixre que vaig equivocar-me.

Però, que representa per a la gent d'aquí el fet que Partit per a la ciutadania concurreixi en l'escena electoral catalana?, si us sembla en fem un petit anàlisis.

En la seva web i els diferents manifestos, Ciutadans s'ha presentat com una opció socialista, o sia d'esquerres NO NACIONALISTA, per intentar diferenciar-se clarament del PSC, que sota el lideratge!!?? de Pasqual Maragall, havia pres aquest rumb. Però també, definit-se com a un partit anti-nacionalista, surt de l'esfera del PSC i es posiciona en el mercat del PPc, cosa per la que crec, ni Piqué ni la mediatica Nebrera, estaran massa contents.
CiU i ERC, deuen estar fregant-se les mans, ja que aquesta notícia els afavoreix d'allò més, ja que la clientela de Ciutadans sortirà dels votants socialistes que no comulguen amb la catalanització del partit que impulsà Maragall i a més per aquells qui el PPc s'ha passat de rosca i el veuen allunyant-se cada dia més del centre polític a on pretenen possicionar-se.

Ni a CiU ni a ERC els faran cap mena de mal i per suposat a ICV tampoc, molt allunyat de les tesis dels Espasa, Boadella o de Carreras, amb el que en virtut de la llei electoral que fem servir i l'importància que aquest atorga els percentatges de vot, ens podrem trobar amb que aconseguir 1 parlamentari per part de Ciutadans, signifiqui la pèrdua de 1 diputat per a cada una de les formacions esmentades, PSC i PPc i el repartiment del diputat que sobra entre el altres tres, CiU, ERC i ICV.

Quan vaig exposar aquesta tesi en el fòrum de elperiodico, molts companys no ho varen tenir massa clar i en les ultimes enquestes publicades per aquest mateix mitjà, es posava de manifest el retrocés sobretot de PSC i ERC, més o menys el manteniment del PPC i l'augment d'ICV i sobretot de CiU, a qui tots els aconteixements ens està apropant cap a la possibilitat de governar en solitari, tot i que aquí no es descontava la presentació de CdC (Partit de la Ciutadania).

Que Ciutadans es presenti té un clar guanyador, el catalanisme, ja que en la meva opinió, farà molt de mal els partits espanyolistes, en restar-los sufragis i alhora alertarà els qui tradicionalment votem catalanisme, sigui CiU o ERC, ja que els missatges elaborats per tan intel·lectual com l'Espasa (el contertulià de la Campos) i companyia, el que posa en evidència és precisament que l'interès que els fundadors de Ciutadans tenen, és el que nosaltres volem evitar.El PSC, ha fet el gir cap el PSOE massa tard, i estic convençut que ho acabaran pagant molt car el primer de Novembre.


(us recomano l'irònic article que Marc Vidal ha publicat en el seu blog dedicat al Partit de la Ciutadania, val la pena llegir-lo.)