En aquests quinze dies, els mitjans de comunicació ens inundaràn amb sondejos i estadístiques i sentirem mil i una prediccions sobre el proper resultat de les eleccions , però a la fi, l'única que l'encertarà serà l'escrutini oficial, a partir de les 20:00. del proper 1 de Novembre.


El màrqueting electoral, no es diferencia massa de qualsevol altre tipus de màrqueting, uns ens venen iogurts de maduixa i aquest, candidats i opcions polítiques. Els programes dels partits, son uns totxos infumables, que un cop posats negre sobre blanc, ningú, o millor dit, ben poca de la gent que jo conec, ho llegeixen, ni tan sols la de l'opció política a la que votaràn.


Cal donç, fent servir les sofisticades tècniques del màrqueting polític, fer arribar el màxim de missatges a l'electorat indecís, a Catalunya més o menys el 25%, ja que a la resta no fa falta explicar-nos massa coses, votem normalment per costum i és realment difícil, que algú que té definit el seu vot, d'anys, el canvii de cop i volta.


A més dels indecisos, jo els anomenaria aquells que no volen contribuir a l'elaboració de unes estadístiques, o simplement, que han renunciat a exercir el seu dret a votar, també hauríem de tenir en compte aquells que es situen en un llindà tant estret, que omplen les seves expectatives dos o més formacions i voten segons el cansament de una opció o l'altre, diferent cada cert temps, a aquests normalment se'ls anomena l'electorat de CENTRE.


Finalment i que ningú ho oblidi, tot i lo previsible del resultat, sempre hauríem de deixar un petit percentatge a la sorpresa, aquest any es presenta un nou partit, que pot fer canviar la distribució d'escons, de manera significativa, però, tret de un daltabaix com el del passat 11M, no es solen produir davallades de massa importància.


Des de que varem recuperar la nostra democràcia, les jornades electorals per a mi, son una festa, un dels pocs dies cada quatre anys, que els ciutadans, la vertadera democràcia, som els protagonistes per davant dels polítics i els partits, al capdavall, per ells, treguin el resultat que treguin, tos guanyaràn.


Technorati