Ségolène és un buf d'aire fresc, un nou alè a un panorama polític progressista massa enclaustrat i que ja començava a fer pudor de resclosit. La irrupció de la candidata ha envestit amb cares massa vistes i que no aportaven ni la energia ni la credibilitat que aquesta vegada la Royal si que aporta.


Poc a poc, l'esquerra va reorganitzant la seva "oferta", aquí ho va fer ja fa anys al incorporar Zapatero a la secretaria del PSOE, i ara es fa a França, només caldria que la resta de països importants de la UE, prenesin nota i seguissin l'exemple.


Ségolène incorpora a la seva faceta progressista, la condició de dona i això fa doblement important aquest fet, ja que la visió masclista, també en política, sembla no haver donat massa bons resultats.


En un mercat a on l'oferta estreta el seu marge per a diferenciar-se de la competència, els calia als socialistes francesos, trencar amb el passat i innovar. Curiosament, el conservadorisme, tradicionalment unit enfront els grupuscles barallats de l'esquerra, es presenta aquesta vegada més dividit que mai i amb un candidat que, mediaticament i per imatge, no li arriba ni a la bora dels pantalons a la Royal. Decididament si tingués que escollir entre Ségolène i Sarcozy, no en dubtaria ni un segon.


Quan hom repassa la cara dels líders conservadors actuals, si excloguem la Merkel, tots ells sembla que s'hagin empassat un pal d'escombra i com a tret característic, una cara de pomes agres que fa fugir a qualsevol indecís cap a mans de l'abstenció.


Si a l'encert de la tria hi afegim les continues cagades dels seus adversaris, de ben segur que podem dir sense equivocar-nos que Ségolène serà la primera dona en ocupar la presidència de França, molt bona notícia i a més qui trenqui un domini abassegador de 12 anys de triomf ininterroput de la dreta.


Que se'n vagin a descansar, que ja els estava tocant.