La zona de l'orient Mitjà, és, des de que jo pugui recordar, una font de conflictes, d'agressions i des-estabilització.

Potser des de fa uns anys el tema s'hagi accelerat, fins i tot diria que, des de el malaurat 11S de les Torres bessones, la cosa ha sortit de mare. Si a les ja habituals mascres de palestins per part de l'exèrcit jueu hi afegim les campanyes nord-americanes a Afganistan i a Iraq, a on en poc temps s'han deposat els dos règims que hi havia i que sumen dia a dia, desenes de morts a una llarga llista.

La crua realitat és que tots plegats ens acostumem massa de pressa a aquestes brutalitats, a llegir a les notícies d'internacional el recompte de morts mentre ens prenem un cafè amb torrades i ja no se'n remou l'estómac, senzillament, perquè ja hi estem acostumats.

A Gaza, el Líban, Iraq, Afganistà etc. també hi estan d'acostumats a que qualsevol dia els caigui un míssil a casa, els matin a tota la família víctimes de l'error de torn o de l'atac selectiu/preventiu antiterrorista.

Un fet ens ha de moure a l'esperança i és la recent derrota dels republicans en les eleccions dels EUA. Un cop ja han fet els negocis que s'havien proposat fer, seria bo començar el dia amb altres notícies, pel que a mi respecta, m'agradaria.